Nieuws

aftrap3

Ondanks een 0-0 gelijkspel tegen Willem II behield ADO Den Haag O21 de koppositie in Divisie 2A. JO14 verloor de koppositie juist door een nederlaag tegen directe concurrent Excelsior Rotterdam JO14. De rest van de uitslagen vind je hieronder.

Zaterdag 2 maart

Jongens

Onder 21 (competitie)
ADO Den Haag O21 - Willem II O21 0-0
ADO Den Haag O21 en Willem II O21 hebben de punten moeten delen afgelopen zaterdag. Over de hele wedstrijd gezien waren beide ploegen gewaagd aan elkaar en was er op de uitslag weinig af te dingen. De thuisploeg begon prima aan het duel en zette de bezoekers onder druk. De geringe kansen die de Hagenaars creëerden werden helaas gemist. Naarmate de rust dichterbij kwam, werden de Tilburgers steeds beter en kregen ze meerdere kansen, die ook niet worden benut. In de tweede helft waren er weinig wapenfeiten te noteren. Het lukte de gasten uit Tilburg niet om door de Haagse defensie te breken. Dat lukte andersom wel een aantal keer, alleen wel zonder succes. In de extra tijd kreeg Van Houwelingen nog wel een goede mogelijkheid om een late overwinning binnen te halen, maar de middenvelder schoot net naast. Ondanks de remise blijft de ploeg van trainer Ervin Lee koploper van Divisie 2A.

Opstelling ADO Den Haag O21: Azmi; Noordhoek, Heesen, Siereveld, Boakye; De Bruin, Brandt (61. Van Houwelingen), Komljenovic (61. Dijkhuizen); Struick (84. Maasland), George, Velland (61. Gustina)

Onder 18 (competitie)
ADO Den Haag O18 - FC Eindhoven O18 1-2
Onze Onder 18 begon goed aan het thuisduel met FC Eindhoven O18. Aan het einde van de eerste helft opende Irfan Karijowidjojo de score namens de thuisploeg. De voorsprong hield tot vijf minuten na rust stand, Benjaddi tekende namens de bezoekers voor de gelijkmaker. In een echte voetbalstrijd kregen beide ploegen goede mogelijkheden in het vervolg. In de 77e minuut wist Eindhoven de score definitief om te buigen door de 1-2 binnen te schieten. In een verhit slot deed ADO Den Haag wat het kon om de gelijkmaker te forceren, maar lukte dit niet.

Onder 17 (competitie)
PSV JO17 - ADO Den Haag JO17 3-0
ADO Den Haag JO17 heeft zijn meerdere moeten erkennen in PSV JO17. De Eindhovenaren hadden een licht overwicht en keek de bezoekende formatie tegen een 1-0 achterstand aan bij rust. In de tweede helft werd het al snel 2-0 en daarmee wisten de bezoekers dat het moeilijk zou worden om nog resultaat te behalen. Na de 3-0 was het definitief beslist en dus kan ADO Den Haag vooruitkijken naar de volgende wedstrijd komende dinsdag. In het Kras Stadion spelen de Hagenaars de kwartfinale van de beker tegen FC Volendam JO17, de ploeg die zaterdag opnieuw de tegenstander is, maar dan in de competitie.

Onder 16 (competitie)
SC Heerenveen JO16 - ADO Den Haag JO16 2-2
In een spannend duel met SC Heerenveen JO16 heeft ADO Den Haag JO16 een punt uit het vuur gesleept. Na een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong, maar werd deze kort voor rust weggepoetst door de Friezen. Het was in een goede fase van de thuisploeg en die werd in de tweede helft doorgezet met het tweede Heerenveense doelpunt tot gevolg. Invaller Ediz Baran tekende tien minuten later voor de 2-2 en dit bleek ook de eindstand. Komende zaterdag speelt de ploeg van trainer Sharan Gayadien een uitduel tegen nummer drie PEC Zwolle JO16.

Onder 15 (competitie)
FC Utrecht JO15 - ADO Den Haag JO15 4-0
ADO Den Haag JO15 was na de eerste helft al klaar tegen een sterk FC Utrecht JO15. De Utrechters stonden bij de rust al met 4-0 voor en daarmee was het duel al beslist. In de tweede helft beperkten de Hagenaars verdere schade en werd er niet meer gescoord. Zaterdag komt Ajax JO15 op bezoek op "De Aftrap".

Onder 14 (competitie)
ADO Den Haag JO14 - Excelsior Rotterdam JO14 1-3
ADO Den Haag JO14 heeft niet kunnen winnen van concurrent Excelsior Rotterdam JO14. De thuisploeg nam na een kwartiertje de leiding via Jantje van Vught. Bij de bezoekers boog Youssef Chaoui echter de score om met twee doelpunten kort achter elkaar. In de tweede helft werd het ook nog 1-3 en dus gingen de drie punten naar de Rotterdammers. Het was de eerste nederlaag voor de Haagse jeugdploeg en Excelsior Rotterdam JO14 neemt daardoor de koppositie over.

Onder 13 (competitie)
ADO Den Haag JO13 - PSV JO13-2 1-0
Afgelopen zaterdag was ADO Den Haag JO13 nipt te sterk voor PSV JO13. Een doelpunt van Mihrac Bozyel in de eerste helft was genoeg voor de overwinning. De Hagenaars nestelen zich door de driepunter bij de huidige beste drie ploegen van de competitie.

Quick Boys JO11-2 - ADO Den Haag JO10 3-3
Een heerlijke voetbalochtend bij Quick Boys JO11-2 en ADO Den Haag JO10. Beide ploegen maakten er een boeiende wedstrijd van met veel doelpunten. De wedstrijd had door beide teams gewonnen kunnen worden, maar uiteindelijk moesten beide ploegen het met een punt doen. Einduitslag: 3-3.

Meiden

Jong ADO Den Haag Vrouwen (competitie)
Jong FC Twente Vrouwen - Jong ADO Den Haag Vrouwen 1-3
De beloftenploeg van ADO Den Haag Vrouwen heeft met 1-3 gewonnen op bezoek bij Jong FC Twente Vrouwen. Bij de bezoekers was Iris Remmers met twee doelpunten wederom belangrijk in de overwinning. Ook Anne van Egmond vond het net. De Haagse meiden wonnen hiermee voor de tweede keer op rij en stijgen zodoende op de ranglijst. Op dit moment staat de ploeg van trainer Bianca Koppers op de tweede plaats.

Onder 17
Vrij

KMD JO15 - ADO Den Haag MO16 2-0
KMD JO15 was afgelopen weekend net te sterk voor ADO Den Haag MO16. Voor de Haagse meidenploeg was het de eerste nederlaag van 2024.