Nieuws

jo17 finale
JO17 viert feest in de kleedkamer na het bereiken van de finale van de beker.

Voor de jongens van onze O17 was het een prachtig weekend: zij versloegen AZ JO17 na strafschoppen en hebben de finale van de beker bereikt. Voor O21 was het iets minder mooi, zij lieten de kans op promotie liggen, maar zijn de kansen op promotie nog lang niet verspeeld. O18 deed ook uitstekende zaken in de strijd om handhaving. De verslagen van de wedstrijden van onze jeugdteams afgelopen weekend vind je hieronder.

Jongens

Onder 21 (competitie)
ADO Den Haag O21 – FC Volendam O21 0-2
ADO Den Haag O21 heeft een eerste mogelijkheid om te promoveren aan zich voorbij laten gaan. Op eigen veld was FC Volendam O21 met 0-2 te sterk door twee doelpunten in de tweede helft. Na een kwartier spelen was er een grote kans voor Calvin Gustina, maar de middenvelder mikte net over. Vervolgens stuitte Velland op de keeper van dichtbij en was hij even voor rust ook betrokken bij de volgende kans. Ditmaal was het een verdediger die zijn inzet blokte. In de tweede helft kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en was het na tien minuten raak via El Kadiri die de bal langs De Koning schoot. Twaalf minuten voor het einde verdubbelde Demircoglu de Volendamse marge en wist ADO Den Haag dat het promotiefeest nog eventjes moet worden uitgesteld. Mocht ADO Den Haag O21 één van de volgende twee wedstrijden winnen, dan is promotie alsnog een feit. Komende zaterdag is de eerste kans, als de Hagenaars sc Heerenveen O21 ontvangen op De Aftrap.

Opstelling ADO Den Haag O21: De Koning; Does, Payne (55. El Hannoudi), Özen, Owusu; Brandt, Gustina (46. Haas), Komljenovic; Hendriks (67. Heesen), George (55. Van Houwelingen), Velland (67. Dijkhuizen).

Onder 18 (competitie)
ADO Den Haag O18 – SC Cambuur O18 2-0
ADO Den Haag onder 18 jaar heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om handhaving. Door SC Cambuur O18 met 2-0 te verslaan, behield de Haagse jeugdploeg de 'veilige' zesde positie op de ranglijst. Twee goals, gemaakt door Amin El Harchaoui en Andrew Imade, waren genoeg voor de zege tegen de hekkensluiter uit Leeuwarden. Met nog twee duels te gaan staat de ploeg van trainer Frans Danen net boven de degradatiestreep.

Onder 17 (1/2 finale beker)
ADO Den Haag JO17* – AZ JO17 3-3 (*ADO wint 4-3 na strafschoppen)
In een ongekend bekerspektakel heeft ADO Den Haag JO17 de finale van de beker bereikt. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar kwamen de bezoekers na een half uur op voorsprong. De 0-1 bleef lang staan en bleef het ongemeen spannend doordat beide ploegen aanspraak maakten op een doelpunt. Toch was het opnieuw AZ JO17 dat toesloeg door in de 73e minuut de voorsprong te verdubbelen. Özder Özcan schoot echter een paar minuten later de aansluitingstreffer binnen en bracht de topschutter van de JO17 de spanning terug. De Alkmaarders kwamen echter even later op 1-3 door Mees Adrichem. Hiermee leek het duel beslist, maar niets was minder waar. Nadat Özcan de 2-3 maakte, ging de thuisploeg namelijk vol op zoek naar de gelijkmaker en die kreeg het ook. In de 93e minuut viel die ongelofelijke gelijkmaker en dus moesten penalty's uitwijzen wie er naar de finale ging. De spanning was groots voor beide teams, maar uiteindelijk was het de ploeg van trainer Tayeb Belhaddad die de strafschoppen net iets beter nam. Een explosie van vreugde volgde na de laatste gemiste penalty van AZ, en terecht: ADO Den Haag JO17 staat in de finale en neemt het daarin op tegen de leeftijdsgenoten van Ajax.

Onder 16
Vrij

Onder 15 (competitie)
PSV JO15 – ADO Den Haag JO15 2-1
ADO Den Haag JO15 heeft in extremis een puntje weggegeven op bezoek bij PSV JO15. De Hagenaars kwamen op een 1-0 achterstand in de eerste helft, maar ze knokten zich in de tweede helft terug. Diep in de tweede helft viel de gelijkmaker door een doelpunt van Sem Kaan en leek de Haagse jeugdploeg op weg naar een zeer welkom punt. Helaas ging het in blessuretijd fout toen de thuisploeg de 2-1 maakte. De Hagenaars bleven zodoende met lege handen achter en moeten in de laatste drie duels hard aan de bak om degradatie te ontlopen. Op dinsdag 15 mei spelen de Haagse voetballers een uitduel tegen Ajax JO15, de nummer zes van de competitie.

Onder 14
Vrij

Onder 13 (competitie)
sc Heerenveen JO13 – ADO Den Haag JO13 4-0
Een ruime nederlaag voor ADO Den Haag JO13 afgelopen zaterdag. Op bezoek bij het hoger geklasseerde sc Heerenveen JO13 was het al snel duidelijk dat het een lastige ochtend zou worden. De Friezen waren namelijk effectiever en lieten niet voor niets zien bij de top 3 te behoren. De nederlaag heeft echter geen gevolgen voor onze JO13: de ploeg is al zeker van lijfsbehoud in de hoogste divisie.

Onder 12 (competitie)
Spartaan ’20 JO13-2 – ADO Den Haag JO12 3-3
Een vermakelijk duel tussen Spartaan '20 JO12 en ADO Den Haag JO12 heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel eindigde in 3-3.

Onder 11 (oefen)
ADO Den Haag JO11 - FC Volendam JO11 16-7
ADO Den Haag JO11 heeft het oefenduel tegen FC Volendam JO11 met 16-7 gewonnen.

Onder 10 (competitie)
ADO Den Haag JO10 – Wippolder JO11 13-0
ADO Den Haag JO10 heeft een monsterzege geboekt tegen Wippolder JO11. Het Haagse jeugdteam zat er vanaf het begin goed in en wisten met mooie uitgespeelde aanvallen veel goals te maken. Het duel eindigde uiteindelijk met 13-0 in het voordeel van de thuisploeg.