Nieuws

aftrap3

Behalve onze O21 kwamen alle jeugdteams afgelopen weekend in actie. Onze meiden beloften wonnen ruim met 5-0 van PEC Zwolle en JO17 en JO16 wonnen van hun leeftijdsgenoten van AFC. Onder 18 kon helaas niet stunten tegen Ajax. Alle uitslagen van onze jeugdteams van afgelopen weekend vind je hieronder.

Zaterdag 11 november

JONGENS

Onder 21
Vrij

Onder 18 (competitie)
Ajax O18 - ADO Den Haag O18 3-0
Afgelopen zaterdag trad ADO Den Haag O18 aan in een uitwedstrijd tegen Ajax O18. De verhoudingen waren vooraf duidelijk: de thuisploeg strijdt dit seizoen mee om de bovenste plekken, terwijl de bezoekers een moeilijk najaarsseizoen kennen en met één punt uit de eerste acht duels de lantaarndragers zijn. Tegen Ajax verliep de eerste helft nog vrij goed voor ADO Den Haag en wisten de Hagenaars de thuisspelende formatie lange tijd van scoren af te houden. In de blessuretijd van de eerste helft werd de Haagse doelman voor het eerst verschalkt. Na rust maakte de ploeg van trainer Frans Danen een valse start en werd de score na een minuut spelen al verdubbeld. Toen het tien minuten later ook nog 3-0 werd, was het duel definitief beslist. Komende zaterdag ontvangt onze O18 koploper AZ onder 18 op eigen veld.

Onder 17 (competitie)
ADO Den Haag JO17 - AFC JO17 2-0
ADO Den Haag onder 17 heeft afgelopen weekend gedaan wat het moest doen: winnen. De koploper van Divisie 2A rekende af met AFC JO17 door twee doelpunten in de tweede helft. Özder Özcan, de topschutter van Onder 17, opende de score en in blessuretijd was het Chang die het duel op slot gooide. Door de zege blijft de ploeg van trainer Ervin Lee de lijstaanvoerder van de competitie.

Onder 16 (competitie)
ADO Den Haag JO16 - AFC JO16 3-0
Onder 16 heeft een overtuigende overwinning geboekt op AFC JO16. De thuisploeg kwam in de eerste helft dikverdiend op een 1-0 voorsprong en na rust liepen de Hagenaars verder weg bij hun tegenstander. In de strijd om plek twee doet Onder 16 goede zaken, want NAC Breda JO16 verloor en daardoor schuift de Haagse formatie een plekje op in de stand. Zaterdag is PEC Zwolle JO16 de volgende tegenstander.

Onder 15 (competitie)
ADO Den Haag JO15 - Helmond Sport JO15 2-1
Onze onder 15 heeft het thuisduel tegen Helmond Sport weten te winnen. Al in de eerste helft zat de Haagse formatie in een comfortabele positie en stond het voor rust al 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Helmond Sport deed na rust nog wat terug en dus werd het weer even spannend. De Haagse defensie hield echter stand in de slotfase en behoudt het door de driepunter de koppositie.

Onder 14 (competitie)
NAC Breda JO14 - ADO Den Haag JO14 4-1
ADO Den Haag JO14 heeft op bezoek bij koploper NAC Breda JO14 niet kunnen stunten. De krachtsverhoudingen waren in de eerste helft al duidelijk en stond de thuisploeg al op 2-0 voorsprong. Ook in de tweede helft was de Bredase jeugdploeg oppermachtig. Uiteindelijk werd het 4-1 in het voordeel van de Bredanaars.

Onder 13 (competitie)
Ajax JO13-2 - ADO Den Haag JO13 4-1
ADO Den Haag JO13 is op bezoek bij Ajax JO13 tegen een nederlaag aangelopen. In het begin zette de thuisploeg ADO meteen onder druk en al na twee minuten resulteerde dit in de 1-0 uit een corner. Daarna kwamen de bezoekers beter in het spel en, nadat de verdediging de storm van Ajax had weten te weerstaan, volgde voor rust nog de verdiende 1-1. De tweede helft raakte een speler van ADO Den Haag geblesseerd en uit de aanval die doorging werd door Ajax het overtal goed uitgespeeld: 2-1. Na de 3-1 voor de Amsterdammers ging de Haagse formatie vol voor de aanval en ging het achterin met drie verdedigers spelen. Dit resulteerde niet in een aansluitingstreffer, ondanks wat kansen en uiteindelijk werd het ook nog 4-1 voor de thuisploeg.

Onder 12 (competitie)
Willem II JO13 - ADO Den Haag JO12 4-1
Op bezoek bij het een jaar oudere Willem II JO13 heeft ADO Den Haag JO12 niet kunnen winnen. Al in de eerste helft keek de Haags jeugdformatie tegen een 2-0 achterstand aan en in het tweede bedrijf werd de achterstand verdubbeld. Buytelaar redde de Haagse eer nog wel in de slotfase.

Onder 11 (competitie)
ADO Den Haag JO11 - SC Heerenveen JO11 15-1
De twee eerste blokjes speelde ADO Den Haag JO11 erg sterk, werden de aanvallen goed uitgespeeld tot kort voor de goal. Het derde blokje was wat slordig, maar dit werd in het 4e blokje enigszins hersteld en bleef de thuisploeg langer aan de bal met mooie uitgespeelde goals. Uiteindelijk werd het 15-1.

Onder 10 (competitie)
HVV JO11 - ADO Den Haag JO10 6-3
ADO Den Haag JO10 begon afgelopen zaterdag met een mooie aanval die eindigde met een lob over de keeper en vervolgens kon worden binnengetikt. Hierna werd HVV duidelijk sterker en kwam het op een 3-1 voorsprong. Het tweede blok was ADO de betere partij en kwam het terug in de wedstrijd. Helaas was het HVV dat elke scoorde als ADO Den Haag terug leek te komen in de wedstrijd. Uiteindelijk viel in het laatste deel van het duel de beslissing door meerdere doelpunten van de thuisploeg.

MEIDEN

Beloften (competitie)
ADO Den Haag Vrouwen beloften - PEC Zwolle Vrouwen beloften 5-0
De beloften van ADO Den Haag Vrouwen waren afgelopen zaterdag duidelijk te sterk voor PEC Zwolle Vrouwen beloften. Op Sportpark Houtrust in Scheveningen liep de score al snel op in het voordeel van de thuisploeg en kwamen de bezoekers er niet aan te pas. ADO Den Haag bleef dominant en wist uiteindelijk vijf keer het net te vinden, al had de score wellicht nog verder op kunnen lopen. Na vier nederlagen op rij proeft de driepunter extra fijn voor de Haagse jeugdploeg.

FC 's-Gravenzande Vrouwen 1 - ADO Den Haag MO17 0-5
De talentvolle voetbalsters van ADO Den Haag MO17 rekenden af met het eerste vrouwenelftal van FC 's-Gravenzande. Het werd 0-5 in het voordeel van de bezoekers en dat betekent alweer de zevende overwinning op rij. Komende zaterdag staat er een echte kraker op het programma voor de ploeg van trainer Marten Glotzbach. Berkel Vrouwen 2 komt dan op bezoek en is, samen met ADO Den Haag MO17, nog foutloos dit seizoen.

ADO Den Haag MO16 - Die Haghe JO15 0-2
ADO Den Haag MO16 ontving Die Haghe JO15 in Scheveningen. Het werd een spannend duel, maar uiteindelijk bleek de bezoekende ploeg net iets sterker. De eindstand werd 0-2 in het voordeel van Die Haghe en wacht onze MO16 nog op de eerste punten na de eerste drie competitieduels.