Nieuws

aftrap3

Onder 21 won afgelopen weekend nipt van de leeftijdsgenoten van FC Volendam door een doelpunt van Dijkhuizen. De beloften van de ADO Den Haag Vrouwen verloren op bezoek bij PSV. O17 en O16 gingen op bezoek bij AFC in Amsterdam waarbij er een ploeg gelijkspeelde en de andere won. De rest van de uitslagen lees je hieronder.

Zaterdag 14 oktober

JONGENS

Onder 21 (competitie)
ADO Den Haag O21 - FC Volendam O21 1-0
ADO Den Haag onder 21 had het in de eerste helft zwaar tegen de bezoekers uit Volendam. De Hagenaars, die een volle ziekenboeg hadden, kregen een paar kansen tegen, maar De Koning hield zijn doel schoon. Kort na rust werd Dijkhuizen in het strafschopgebied gevloerd en ontving een Volendamse verdediger de rode kaart. De strafschop werd echter niet benut door de thuisploeg. Niet veel later viel alsnog de 1-0 via Dijkhuizen die op aangeven van El Hannoudi raak schoot. In de slotfase kreeg doelpuntenmaker Dijkhuizen ook nog een rode kaart toen hij in botsing kwam met de keeper. Zonder veel problemen hield de Haagse formatie stand in de slotfase en dus bleven de drie punten in Den Haag.

Opstelling ADO Den Haag O21: De Koning; Achemlal, Ates, Owusu, Boakye; Van Houwelingen, Brandt, Haas; Esajas (46. Dijkhuizen), El Hannoudi (63. George), Velland (87. Tetik)

Onder 18
Vrij

Onder 17 (competitie)
AFC O17 - ADO Den Haag O17 1-1
Onder 17 heeft in extremis een punt gepakt op bezoek bij AFC uit Amsterdam. In de eerste helft wist de thuisploeg de voorsprong te pakken en heel lang bleef de 1-0 tussenstand op het scorebord staan. In de slotfase kwam de thuisploeg steeds meer onder druk te staan en was het wachten op de gelijkmaker. Deze werd uiteindelijk in de extra tijd van de tweede helft geproduceerd door Dani van Loenen. De ploeg van trainer Ervin Lee ziet echter wel concurrent FC Volendam O17 de koppositie teruggrijpen, want de Volendammers wonnen wel afgelopen weekend.

Onder 16 (competitie)
AFC O16 - ADO Den Haag O16 0-3
Waar O17 niet wist te winnen op Sportpark Goed Genoeg, deed O16 dat wel. De formatie van trainer Sharan Gayadien speelde maar liefst vier van de eerste vijf competitieduels gelijk en snakte daarom naar een overwinning. In de eerste helft deden de Hagenaars goede zaken door op 0-1 te komen. Na de pauze gingen de bezoekers op zoek naar meer en dat kregen zij ook in de 68e minuut. Baran maakte toen namelijk de tweede Haagse treffer en niet veel later werd het ook nog 0-3. Een prima zege voor onze Onder 16. Komend weekend gaat de Haagse jeugdploeg op bezoek bij FC Utrecht.

Onder 15 (competitie)
Helmond Sport O15 - ADO Den Haag O15 0-2
ADO Den Haag O15 heeft op bezoek bij Helmond Sport O15 met 0-2 gewonnen. In beide helften wisten de Hagenaars eenmaal te scoren en daarbij hield het de boel goed dicht achterin. Door de drie punten blijft Onder 15 bovenin meestrijden en moet het alleen Go Ahead Eagles voor zich dulden op de ranglijst. Over twee weken nemen de manschappen van trainer Jorik van Adrichem het op eigen veld op tegen hekkensluiter FC Twente/Heracles Academie O15.

Onder 14 (competitie)
ADO Den Haag O14 - NAC Breda O14 1-2
ADO Den Haag onder 14 trad afgelopen zaterdag aan tegen koploper NAC onder 14. De thuisploeg was behoorlijk gewaagd aan de bezoekers, maar in de eerste helft moesten de Hagenaars de 0-1 incasseren. Jimmy Zuurmond maakte na rust de gelijkmaker en was de hoop terug. Het was helaas van korte duur, want een minuut later zette Cardoze de uitploeg weer op voorsprong. ADO wist de achterstand niet meer om te buigen en dus moest het de punten aan het sterke NAC O14 laten.

Onder 13 (competitie)
ADO Den Haag O13 - Ajax O13-2 2-2
Een mooie kraker tussen ADO Den Haag O13-1 en Ajax O13-2 afgelopen zaterdag. De Amsterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong. Deze voorsprong zou de gehele eerste helft blijven staan, maar na rust knokte de thuisploeg zich terug. Via Bozyel kwamen de Hagenaars op gelijke hoogte, maar tien minuten later kwam Ajax opnieuw op voorsprong. Kenji de Ruiter scoorde vijf minuten later en zo kwam ADO Den Haag weer langszij. Het bleek even later het laatste wapenfeit van de wedstrijd en dus pakt ADO O13 een punt.

Onder 12 (competitie)
ADO Den Haag O12 - Willem II O13 0-4
ADO Den Haag O12 heeft niet weten te winnen van Willem II O13 op eigen veld. In de eerste helft kwamen de Hagenaars op 0-2 achterstand en was het zeker dat het een moeilijke middag ging worden. De bezoekers maakten in de tweede helft opnieuw twee treffers en dus was 0-4 de eindstand.

PSV Vrouwen beloften - ADO Den Haag Vrouwen beloften 3-0
De beloften van ADO Den Haag Vrouwen hebben hun meerdere moeten erkennen in de beloften van PSV Vrouwen. Op De Herdgang waren beide ploegen lang aan elkaar gewaagd, maar na de pauze kwam de thuisploeg los. In korte tijd maakten de Eindhovenaren drie doelpunten en dus keerde de ploeg van trainer Bianca Koppers met lege handen terug naar Den Haag.